Datoer og tema for nettmøter i kokkefaget

Når du kjøper vårt kurs, får du tilgang til undervisningsvideoene og nettmøter med faglærere i 12 måneder.
Nettmøtene med faglærer supplerer undervisningsvideoene på den måten at du her kan drøfte dine spørsmål med lærer. Du vil også treffe andre kursdeltakere. Nettmøtene foregår i Teams. Du trenger kun mobiltelefon for å være med på nettmøtene, men mange foretrekker noe med større skjerm som nettbrett eller PC for å se bedre det faglærer deler gjennom skjermen.
Under følger en beskrivelse av hva som er tema i de ulike nettmøtene. Du får tilgang til alle disse.
Nederst er oversikten over alle nettmøter. Bruk oversikten til å planlegge hvilke nettmøter du vil følge.
Ta sikte på eksamen i desember 2021 eller juni 2022 - valget er ditt!
Bransje, fag og miljø (Vg1)
Dine forventinger og målet for eksempel. Forberedelser
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
1. Bransjer, fag og yrker i restaurantbransjen
-
2. Regler og merking
-
3. Service
-
4. Ergonomi og helse
Bransje, fag og miljø (Vg1)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
5. Organisasjonene i arbeidslivet
-
6. Rammebetingelser og konkurranseforhold
Koo og Servitørfaget (Vg2)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
1. Mikrobiologi og hygiene
-
2. Kvalitet og regelverk
-
3. Kosthold, ernæring og helse
Kokk og servitørfaget (Vg2)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
4. Etikk og miljø
-
5. Marked, økonomi og service
-
6. Menyen, tradisjoner og trender
-
7. Drikkevarer
Råstoff og Produksjon (Vg1)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
4. Drikkevarer
(De to siste kapitlene er kombinert i samme powerpoint/video, og du må lese begge kapitlene i forkant av nettmøtet)
Kosthold og Livsstil (Vg1)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
1. Kostholdet vårt
-
2. Ernæring og kosthold hos spesielle grupper
-
3. Tradisjonsmat
Råstoff og Produksjon (Vg1)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
1. Hygiene
-
2. Maskiner og utstyr
-
3. Råstoffkunnskap
Råstoff og Produksjon (Vg1)
Følgende kapittel skal gjennomgås:
-
5. Kvalitet og kostnader
-
6. Produksjon
Faglig diskusjon, gjennomgang av pensum fra kurset samt relevante spørsmål til deltakerne
Notatteknikker, hvordan forstå eksamensoppgaven og setningsstartere.:
-
Studere: Tankekart og tonotat.
-
Hvordan lese eksamensoppgaven?
-
Vanlige setningsstartere som er nyttige å kunne når du skal skrive oppgave.
-
Oppgave til innsending: Eksamensoppgave.
-
Du får tilbakemelding fra lærer.
-
Hvordan få til rett ordlyd i eksamensbesvarelsen?
-
Hvilken ordlyd skal vi ha i en eksamensbesvarelse og hvorfor?
-
Lærer tar utgangspunkt i tekster som kursdeltakere har levert inn for å vise hvordan man kan få til ordlyden som er ønskelig.
-
Oppgave til innsending:Eksamensoppgave.
-
Du får tilbakemelding fra lærer.
-
Notatteknikker og disposisjonsteknikker?
-
Studere: Tankekart og tonotat
-
Lage oppgavedisposisjon:
-
Oppgave til innsending: Eksamensoppgave.
-
Du får tilbakemelding fra lærer.
-
Hva kjennetegner språket vi bruker i en eksamensoppgave og hvordan skiller det seg fra vanlig språk?
-
Oppgave til innsending: Eksamensoppgave.
-
Du får tilbakemelding fra lærer.
-
Datoer for nettmøter
Datoer for nettmøter med faglærer i kokkefaget:
Dato | Tidspunkt | Tidspunkt |
Måned | 10-12 | 18-21 |
januar 2022 | ||
torsdag 11-januar | kursdag 4 | |
onsdag 19.januar | Kursdag 1 | |
tirsdag 25.januar | kursdag 5 | |
onsdag 26.januar | Kursdag 2 | |
februar 2022 | ||
tirsdag 8.februar | Kursdag 6 | |
mars 2022 | ||
tirsdag 1.mars | Kursdag 3 | |
tirsdag 8.mars | Kursdag 4 | Kursdag 7 |
tirsdag 15.mars | Kursdag 5 | |
april 2022 | ||
tirsdag 5.april | Kursdag 6 | |
tirsdag 19.april | Kursdag 7 |